16 Οκτ 2015

Τα καλύτερα Superfoods στον κόσμο: # 1. ελληνική κουζίνα

Υπάρχει ένας καλός λόγος που οι γιατροί αγαπούμε τη μεσογειακή διατροφή: Τα παραδοσιακά ελληνικά τρόφιμα όπως είναι τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά, τα φρέσκα φρούτα, τα φασόλια που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι φακές, τα δημητριακά, το ελαιόλαδο και τα ω-3-λιπαρά ψάρια παρέχουν πολλά ενισχυτικά και μειώνουν τους κινδύνους των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη και άλλων ασθενειών που σχετίζονται με τη διατροφή.
Στην πραγματικότητα, η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή σχετίζεται με την κατά 25% μείωση του κινδύνου θανάτου από καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Οι άνθρωποι χάνουν περισσότερο βάρος και αισθάνονται περισσότερο ικανοποιημένοι για αυτό το είδος διατροφής, η οποία είναι πλούσια σε υγιή λιπαρά από ό, τι σε μια παραδοσιακή διατροφή χαμηλή σε λιπαρά, όπως αναφέρει μια άλλη μελέτη του Χάρβαρντ.
Η ελληνική κουζίνα κατατάσσεται επίσης σε υψηλή θέση λόγω του τρόπου με τον τρώγεται, σημειώνει ο Δρ Μίλερ, ένας από τους ερευνητές. "Οι Έλληνες συχνά μοιράζονται μικρά πιάτα τροφίμων (μεζέδες)», λέει, έχοντας μόλις μια μπουκιά από κρέας με λίγες θερμίδες, φρέσκα θαλασσινά, λίγους υδατάνθρακες (φασόλια, ψωμιά μελιτζάνες), και μικρές μερίδες ελιάς και καρυδιών.
E-Dentistry

Δεν υπάρχουν σχόλια: