20 Οκτ 2015

Βρώμη!

Η ταπεινή βρώμη έγραψε ιστορία στην διατροφή το 1997, όταν η FDA επέτρεψε μια ετικέτα στα τρόφιμα βρώμης υποστηρίζοντας τη σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης μιας διατροφής πλούσιας σε πλιγούρι, πίτουρο, ή αλεύρι βρώμης και στον μειωμένο κίνδυνο για εμφάνιση στεφανιαίας νόσου.
Το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει από την αναθεώρηση του FDA ήταν ότι η βρώμη θα μπορούσε να μειώσει τα επίπεδα της χοληστερόλης, ειδικά της LDL.
Η FDA δήλωσε ότι το κύριο δραστικό συστατικό που έδωσε αυτό το συναρπαστικό θετικό αποτέλεσμα, είναι οι διαλυτές ίνες βρίσκονται στη βρώμη και ονομάζονται βήτα γλυκάνη.
Το πίτουρο βρώμης, έγινε ξαφνικά η μαγική συνταγή κατά της χοληστερόλης. Μεταγενέστερες έρευνες έδειξαν ότι η επίδραση μείωσης της χοληστερόλης του πίτουρου βρώμης ήταν λιγότερο δραματική από ό, τι πιστευόταν αρχικά και η ιστορία με το πίτουρο βρώμης ξεθώριασε.
Ήρθε η ώρα για μια ανανέωση του ενδιαφέροντος για τη δύναμη της βρώμης.
Νέες ανακαλύψεις, σε συνδυασμό με ό, τι είναι γνωστό σχετικά με τη βρώμη εδώ και χρόνια, έχουν δείξει ότι οι ιδιότητες της να προάγει την υγεία είναι πραγματικά εντυπωσιακές.
Η βρώμη είναι χαμηλή σε θερμίδες, πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Είναι μια πλούσια πηγή μαγνησίου, καλίου. ψευδάργυρου, χαλκού, μαγγάνιου, σελήνιου, θειαμίνης και παντοθενικού οξέος.
Περιέχει επίσης φυτοθρεπτικά συστατικά, όπως πολυφαινόλες, φυτοοιστρογόνα, λιγνίνες, αναστολείς της πρωτεάσης και βιταμίνη Ε (είναι μια εξαιρετική πηγή των τοκοτριενόλων και πολλαπλών τοκοφερόλων - σημαντικά μέλη της οικογένειας της βιταμίνης Ε).
Η συνέργεια των θρεπτικών συστατικών στη βρώμη τους , την καθιστά μια εξαιρετική και τρομερή τροφή. Πράγματι, ο βαθμός προστασίας έναντι των νόσων που προσφέρονται από τη βρώμη και άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι μεγαλύτερος από εκείνον οποιουδήποτε από τα συστατικά τους, που λαμβάνονται μεμονωμένα.
Εκτός αυτού, η βρώμη είναι ναυαρχίδα των superfood για πρακτικούς λόγους:
είναι φθηνή, εύκολα διαθέσιμη και απίστευτα εύκολο να ενσωματώσει στη διατροφή σας.
Η βρώμη είναι σχεδόν σε κάθε μενού κάθε εστιατόριο που σερβίρει πρωινό στην Αμερική.
Μελέτες έχουν δείξει ότι σε άτομα με υψηλή χοληστερόλη (πάνω από 220 mg / dl), με κατανάλωση μόλις 3 γραμμάρια διαλυτών ινών βρώμης ανά ημέρα, ή περίπου ένα μπολ με πλιγούρι βρώμης, μπορεί να μειώσει την ολική χοληστερόλη κατά 8% έως 23% . Δεδομένου ότι κάθε πτώση l% σε χοληστερίνη μεταφράζεται σε 2% μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρδιοπάθειας, αυτό είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα.
E-Dentistry

Δεν υπάρχουν σχόλια: