Δεν παίζει ρόλο η συνολική ποσότητα της ζάχαρης που προσλαμβάνουμε, αλλά το πόσο συχνά. Είναι γνωστό ότι η ζάχαρη προκαλεί τερηδόνα.
Αυτό συμβαίνει γιατί τα βακτηρίδια που υπάρχουν στην επιφάνεια των δοντιών διασπούν τα σάκχαρα των τροφών, παράγοντας ένα οξύ που καταστρέφει το σμάλτο. Όταν τρώμε γλυκά, τα βακτηρίδια χρειάζονται περίπου 15 δευτερόλεπτα για να μετατρέψουν τη ζάχαρη σε οξύ, το οποίο δρα στην επιφάνεια των δοντιών για 30 λεπτά. Συνεπώς αν κάποιος επιθυμεί να καταναλώσει ένα γλυκό είναι προτιμότερο να το κάνει "μια κι έξω" αντί για "κάθε φορά απο λίγο" κατά τη διάρκεια της ημέρας.
E-Dentistry
Αυτό συμβαίνει γιατί τα βακτηρίδια που υπάρχουν στην επιφάνεια των δοντιών διασπούν τα σάκχαρα των τροφών, παράγοντας ένα οξύ που καταστρέφει το σμάλτο. Όταν τρώμε γλυκά, τα βακτηρίδια χρειάζονται περίπου 15 δευτερόλεπτα για να μετατρέψουν τη ζάχαρη σε οξύ, το οποίο δρα στην επιφάνεια των δοντιών για 30 λεπτά. Συνεπώς αν κάποιος επιθυμεί να καταναλώσει ένα γλυκό είναι προτιμότερο να το κάνει "μια κι έξω" αντί για "κάθε φορά απο λίγο" κατά τη διάρκεια της ημέρας.
E-Dentistry
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου